“Melissa: tijdens het sporten heb ik veel meer longvermogen”

Waarom wilde ik van de sigaret af?

Ik wilde voornamelijk stoppen met roken omwille van het financiële plaatje. Een pakje sigaretten is gedurende mijn “rookperiode” minimum zeker met 2 euro gestegen.

Dit is toch een hap in je budget in een maand tijd. Alsook kom je ouder, meestal ook wijzer (meestal toch) en begin je na te denken over je gezondheid. Een sigaret blijft schade aanbrengen zowel lichamelijk als fysiek.

Dit is een feit die niet te betwisten valt. Men zegt vaak: “mijn moeder is 90 jarig geworden en was een kettingroker” of “ik rook al zo lang, dit heeft toch geen nut”. Dat zijn dit toch wel de personen die “geluk” hebben gehad. Dit zijn alleen maar excuses om te ontkennen dat roken slecht is voor je gezondheid. Ik ben gestopt met roken omdat ik niet meer de persoon wou zijn die stonk naar sigaretten (ja want dit stinkt nu voor mij) en waarbij mogelijks het gebit en haar aangetast zou worden door de schadelijke stoffen. Ik wou geen 6 euro meer geven voor een pakje sigaretten die je uiteindelijk toch dit plezier niet geven als 5 euro voor een leuke sjaal. Ik wou niet meer sociaal afzijdig zijn door mij te excuseren omdat ik rook. Ik wou van die stinkstokken gewoon af!

Hoe voel je je nu? Voel je je beter of hetzelfde als toen je nog rookte?

Ik ben een gelukkig persoon. Voordien was ik dit ook, maar dit is alleen maar toegenomen. Ik hoef mij niet meer te excuseren omdat ik rook en nadenken waar ik dit ook doe. Ik bemerk lichamelijk enkele positieve wendingen waar ik voordien “last” van had. Tijdens het sporten heb ik veel meer longvermogen. Hiermee bedoel ik, dat ik minder snel uitgeput ben na een bepaalde tijd. Uiteraard ben na ik het sporten nog altijd uitgeput maar ik heb meer kracht en uithouding. Mijn geur en smaak is verbeterd, dit is vooral te merken aan het eten van bepaalde gerechten met een uitgesproken sterke smaak. Kortom, ik voel me veel beter.

Wat zijn voor jou de voordelen en nadelen van dampen?

Voordelen:

  • Financieel: dampen kosten minder geld.
  • Gebruik: je hebt nog altijd iets om handen als je de neiging hebt om naar een sigaret te grijpen.  Het is een hulpmiddel.
  • Aanbod: vaper komen in alle geuren en kleuren op de markt. Er is een heus assortiment aan smaken en soorten vapers. Men kan vullingen kopen met verschillende nicotine-niveaus. Dit geeft je kans om alsook je nicotine te verminderen als je wilt stoppen met roken. (Nota: Nicotine is een zeer verslavende stof, maar nicotine is niet kankerverwekkend en is bijlagen niet zo schadelijk als de andere 70 stoffen in een sigaret).
  • Omgeving: je “stoort” de omgeving niet met een stinkende geur van sigaretten. Maar met een geur van appels of peren. (dit is een subjectieve mening).

Nadelen:

  • Financieel: het blijft geld kosten. Uiteraard is niets gratis in het leven
  • Batterij: batterij kan plat gaan op een ongelukkig moment. Hoe oplossen? De oplader van je gsm kan je vaak gebruiken om je vaper op te laden, denk maar in je auto of in aan een publieke plaats.

Heb je nog andere pogingen/middelen gebruikt om te stoppen met roken?

Ja, meestal heb ik dit geprobeerd op pure wilskracht of met weddingschappen. Hulpmiddelen zoals pleisters, kauwgom en dergelijke spraken mij  niet aan omdat ik er niet in geloofde.

Hoelang en hoeveel rookte je?

Ik rookte gemiddeld 13 sigaretten per dag. Naargelang de stemming kon dit zelfs stijgen tot een volledig groot pakje van 25 sigaretten (denk maar aan feestjes).

Ik ben begonnen met roken op 16-jarige leeftijd, maar dit was slechts 2x per week. Dagelijks roken deed ik +- vanaf 18-jarige leeftijd.

Hoelang damp je nu?

Ik heb 2 maanden gedampt. Ook hier kan ik met trots zeggen dat ik dit ook ondertussen al enkele maanden links laat liggen. Mijn partner daarentegen dampt momenteel op 0 mg nicotine.

Dit gebruikt hij voornamelijk nog op z’n werk. Hier thuis merk ik amper gebruiker van de vaper.

Zijn er kwaaltjes verdwenen met het stoppen van roken

Het is al een tijde geleden dat ik nog “gehoest” hebt. Vermoedelijk was dit dus een kwaaltje tijdens het roken. Alsook mijn huid en haar glanst meer heb ik de indruk.

Zijn er kwaaltjes opgedoken door het dampen

Eerlijk gezegd kan ik me er geen bedenken.

Bijkomende tip:  wanneer je denkt om aan de slag te gaan met dampen. Doe dit NIET in combinatie met het roken van een sigaret. De wilskracht moet er nog steeds zijn. Hiermee bedoel ik als de “zin naar een sigaret” komt, grijp naar je vaper. Niet zogezegd naar je laatste sigaret.

Bij aanschaf van de vaper, sigaretten onmiddellijk verbannen in je leven.

Groetjes Melissa


Ervaringen e sigaret van klanten
2019-03-23T16:08:39+00:00
Waarom wilde ik van de sigaret af? Ik wilde voornamelijk stoppen met roken omwille van het financiële plaatje. Een pakje sigaretten is gedurende mijn “rookperiode” minimum zeker met 2 euro gestegen. Dit is toch een hap in je budget in een maand tijd. Alsook kom je ouder, meestal ook wijzer (meestal toch) en begin je na te denken over je gezondheid. Een sigaret blijft schade aanbrengen zowel lichamelijk als fysiek. Dit is een feit die niet te betwisten valt. Men zegt vaak: “mijn moeder is 90 jarig geworden en was een kettingroker” of “ik rook al zo lang, dit heeft toch geen nut”. Dat zijn dit toch wel de personen die “geluk” hebben gehad. Dit zijn alleen maar excuses om te ontkennen dat roken slecht is voor je gezondheid. Ik ben gestopt met roken omdat ik niet meer de persoon wou zijn die stonk naar sigaretten (ja want dit stinkt nu voor mij) en waarbij mogelijks het gebit en haar aangetast zou worden door de schadelijke stoffen. Ik wou geen 6 euro meer geven voor een pakje sigaretten die je uiteindelijk toch dit plezier niet geven als 5 euro voor een leuke sjaal. Ik wou niet meer sociaal afzijdig zijn door mij te excuseren omdat ik rook. Ik wou van die stinkstokken gewoon af! Hoe voel je je nu? Voel je je beter of hetzelfde als toen je nog rookte? Ik ben een gelukkig persoon. Voordien was ik dit ook, maar dit is alleen maar toegenomen. Ik hoef mij niet meer te excuseren omdat ik rook en nadenken waar ik dit ook doe. Ik bemerk lichamelijk enkele positieve wendingen waar ik voordien “last” van had. Tijdens het sporten heb ik veel meer longvermogen. Hiermee bedoel ik, dat ik minder snel uitgeput ben na een bepaalde tijd. Uiteraard ben na ik...